Aarden
Wist jij dat je van het woord ‘aarde’ ook een werkwoord kunt maken? Aarden.
Maar wat is dat dan en waarom zou jij het willen doen?
Aarden is het fysiek verbinden met de aarde. Het wordt ook wel gronden genoemd of in het Engels: earthing / grounding. Onze voeten (en handen) bevatten een groot aantal sensorische uiteinden die het mogelijk maken om contact te maken met de aarde. Wanneer je direct contact maakt met de aarde, kan je lichaam een teveel aan positief geladen elektronen afvoeren. Ook kan het negatief geladen elektronen opnemen vanuit de aarde. Er ontstaat een gezonde balans. Deze balans is nodig voor een optimale gezondheid. Aarden levert dan ook veel gezondheidsvoordelen op. Benieuwd welke dat zijn?
Aarden..
Aarden zorgt er dus voor dat je lichaam gezond kan functioneren. Daarnaast, of beter gezegd daarmee, doet het vaak wonderen voor je humeur. Dus de volgende keer dat jij gestresst bent, je niet zo lekker voelt of een beetje chagrijnig bent.. ga lekker aarden en ervaar zelf wat het voor jou doet!
Tips om te aarden
Mijn favoriete manier om te aarden is met blote voeten in het zand. Bij voorkeur nat zand, omdat dit nog beter geleidt. Maar je kunt natuurlijk ook aarden in het gras of op een pad in het bos. Om echt goed te aarden, maken je voeten minimaal 30 minuten contact met het aardoppervlak. Je kunt die tijd stilstaan of een stuk gaan lopen. Wil of kan je niet met je blote voeten op de grond, maar wil je wel aarden? Gebruik dan je handen! Je kunt ze bijvoorbeeld in het zand begraven of je handpalmen naast je op de grond neerzetten als je in het gras zit.
Bonustip (wel lekker ‘geitenwollensokkerig!)
Een boom knuffelen helpt ook! Houd je hand(en) op de boom en voel hoe de boom jouw teveel aan positief geladen energie afvoert en je frisse nieuwe energie geeft. Misschien voel je zelfs wel een verschil in energie per boom..?
Wil jij meer weten over het belang van aarden?
Dan heb ik deze kijktip voor je:
https://www.youtube.com/watch?v=EcHEWH8Eh0Q
* Het circadiaans ritme is jouw eigen biologische klok, die ervoor zorgt dat je slaapritme goed verloopt. Dit heeft o.a. ook een belangrijk effect op je hormonen en je stofwisseling. Naast aarden, kun je je circadiaans ritme ook helpen door 's avonds blauw licht (schermen) te vermijden of te filteren!